Papiervisje >

Een papiervisje is een klein 1,5 a 2 cm zilverkleurig insect met schubben over het hele lichaam. Je ziet ze vaak niet omdat zij zich heel erg snel kunnen voort bewegen. Het papiervisje houdt niet van vocht dus zijn de papiervisjes te vinden op hele droge plaatsen.

Zoals de naam al doet vermoeden leeft het Papiervisje het liefst tussen papier, je vind ze hoofdzakelijk tussen boeken, in kartonnen dozen, of achter los zittend behang, dus als je een aantal boeken op zolder hebt liggen houdt dan goed in de gaten of ze veilig liggen. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat als je een boek openslaat de inhoud aangetast is. Papiervisjes eten voornamelijk de vezels in het papier,  samengestelde koolhydraten zoals zetmeel, behang plaksel, aardappels, pasta`s, maar ook plantaardige cellulose vezels papier, behang, karton, katoen etc.

Het papiervisje legt eieren van ongeveer 0,8 millimeter lang en ovaal, het papiervisje legt ongeveer 100 eitjes in hun levensloop. De eitjes komen binnen zes weken uit. Na 3 maanden kunnen deze jonge papiervisjes ook weer eieren leggen. De kop van het papiervisje is breder dan het lichaam. Tevens heeft het papiervisje 2 voel sprieten aan voorkant en 3 aan hun achterlijf.

Last van papiervisjes? Neem contact op met Ongediertebestrijding Zaanstad

Tel. 075-6168101   0648844762    0625024122 of contact