Bosmuis

De Bosmuis

De rug is donkerbruin, de flanken geelbruin en de buik zilverachtig grijs van kleur.  Jonge dieren zijn grijsbruin op de rug en donkergrijs tot wit op de buik. De staart is donker van boven en licht van onder.  Flinke muis, spitse snuit met grote oren.

Vaak heeft de bosmuis een gele borstvlek. ogen en achterpoten zijn groot, groter dan die van de huismuis. De bosmuis wordt 7 tot 10 centimeter lang.

Heeft een lange staart mannetjes worden iets groter dan vrouwtjes.

Het voedsel van de bosmuis bestaat uit het eten van graan, noten, vruchten, bessen, eikels, beuken en hazelnoten zaden, maar ook insecten en wormen

De bosmuis is meestal ’s nachts actief, maar ’s zomers ook in de schemering. De grootte van het woongebied verschilt per geslacht en habitat: mannetjes hebben grotere woongebieden dan vrouwtjes, en dieren uit landbouwgebieden hebben grotere woongebieden dan dieren in bossen.  ’s Zomers heeft een dominant mannetje een groot woongebied, waarin verscheidene onderdanige mannetjes en vrouwtjes leven. Vrouwtjes zijn territoriaal, en dulden geen andere vrouwtjes op hun woongebied.

De bosmuis woont in een  ondergronds hol, meestal met één ingang, een nestkamer en een voorraadkamer. Het nest bestaat uit bladeren, mos en reepjes gras.

De bosmuis kan met zijn grote achterpoten flinke sprongen te maken.

Nest met div ingangen soms tot 1 meter diep

De bosmuis wordt maximaal 1 jaar. Natuurlijke vijanden zijn onder andere  hermelijn, valk ,uil enz. Kenmerkend voor de Bosmuis is dat ze lokdoosjes vol slepen met div. Steentjes.

Last van muizen bel 0756168101 of  contact