spinthoutkever

De spinthoutkever  kan tot 7 mm lang worden en is slank van vorm de kleur is licht tot donker bruin.De kleur van de larve is vaalwit met een lengte van ongeveer 6 mm.Aan de zijkant van het dekschild zitten bij de spinthoutkever 2 knobbels. De spinthoutkever heeft een volledige gedaanteverwisseling.spinthout kever

Spinthoutkevers komen voor in verwerkt hout zoals vloeren, schilderijen, triplex. Het wijfje van de spinthoutkever legt zo 70 eitjes in de naden en kieren, de eitjes worden afgezet in groepjes van CA 8 stuks. 2 a 3 dagen na de bevruchting begint het wijfje de eitjes af te zetten. De larven komen na 1 tot 3 weken uit en kruipen dan het spinthout in. Zodra de larven volgroeid zijn kruipen ze tot de buitenste laag om daar te verpoppen. De duur van het larvenstadium is 3 maanden tot 2 jaar maar kan soms ook wel 4 jaar duren. De larven leven van de zetmeelhoudende inhoud van de cellen van het spinthout.

De larven van de spinthoutkever komen vooral voor in het spinthout van loofhoutbomen zoals eiken en essen, maar ook komen ze wel voor in tropische houtsoorten zoals limba, meranti, bamboe en rotan. Hoe zachter het hout en hoe meer zetmeel en droger het hout is des te vatbaarder het is voor de  larve van de spinthoutkever.

Voor een behandeling met een insecticide dient het te behandeld object vrij te zijn van verf of laklagen.

Tel. 075-6168101   0648844762    0625024122 of mail contact