Veldmuis

De veldmuis is een plomp gebouwde muis met een stompe snuit. De ogen en oren zitten verborgen in de bruine tot donkerbruine vacht. De buikzijde is iets lichter gekleurd.

De veldmuis is 9,5 tot 12 cm lang en heeft een staart die veel korter is dan het lichaam.veldmuis

De veldmuis heeft een draagtijd van tussen de 19 en 21 dagen en krijgt 5 á 6 worpen per jaar, waarbij zij gemiddeld 5 jongen werpt. De zoogtijd is 3 weken en na een maand zijn de veldmuizen al geslachtsrijp.

De veldmuis komt in heel Nederland voor in het buitengebied, voornamelijk is weide- en graslandgebieden. Hier kunnen veldmuizen voor aanzienlijke schade zorgen aan graszoden, gewassen en bomen. Veldmuizen graven holen waar ze in nestelen. Die holen zijn vaak verbonden met looppaadjes. De veldmuis eet voornamelijk grassen,granen, bollen, aardappelen,kool en wortel.

Veldmuizen in uw eigendom zijn op dezelfde manier te bestrijden als huismuizen. Hierbij is preventie het belangrijkste aspect. Denk daarbij aan bouwkundige maatregelen waardoor muizen niet binnen kunnen komen en  hygiënische maatregelen waardoor er voor de muizen geen voedsel te vinden is.

Tel. 075-6168101   0648844762    0625024122 of mail contact