Surinaamse kakkerlak

De Surinaamse kakkerlak zijn glanzend zwartbruin van kleur en zijn 1,8 tot 2,4 cm lang. Surinaamse kakkerlakken zijn in het bezit van twee antennen.  Vrouwtjes hebben vleugels die over het achterlijf uitsteken De nymf is lichter van kleur. Het ei pakket van het vrouwtje bestaat uit gemiddeld 26 eitjes. Het vrouwtje zal haar ei pakket vooral op warme plaatsen afzetten.

Het leven van Surinaamse kakkerlakken duurt gemiddeld 15 tot 17 maanden. Het vrouwtje zet gemiddeld 3x haar ei pakket af. De duur van het ei naar volwassenheid duurt ongeveer 6 maanden.  De temperatuur bepaalt de snelheid van de ontwikkeling van het ei naar volwassenheid. 

De Surinaamse kakkerlak komt vooral voor in een warme omgeving zoals kassen, serres en zwembaden. De Surinaamse kakkerlak is lichtschuw en leeft dus liever in het donker. Surinaamse kakkerlakken leven meestal in vochtige aarde . Surinaamse kakkerlakken zijn planten eters.

Surinaamse kakkerlakken richten voornamelijk schade aan planten. In kassen kunnen ze dus behoorlijk wat schade aanrichten .

bestrijding van Surinaamse kakkerlakken bestaat voornamelijk uit het vangen van de kakkerlakken. Wanneer er een bestrijdings middel gebruikt wordt moet u er goed op letten dat het middel niet schadelijk is voor planten.

Tel. 075-6168101     0625024122 of mail contact