Meelmot

Een volwassen meelmot is circa 10 mm lang en heeft een spanwijdte van 20-28 mm. De voorvleugels van de meelmot zijn grijs en de achtervleugels geelwit. De larve van de meelmot is wit, is 12 tot 1 mm lang en heeft een pop van 7 tot 9 mm.

meelmot
De meelmot heeft een volledige gedaanteverwisseling. In verwarmde gebouwen komen circa 2 tot 3 generaties per jaar voor. De duur van ei tot imago is 90 dagen bij een temperatuur van 18°C tot 20°C.
Bij temperaturen lager dan 10°C staat de ontwikkeling vrijwel stil. Meelmotten komen voor in allerlei levensmiddelen zoals meel, zemelen, havermout en dergelijk. De vrouwtjes leggen 200 tot 500 eieren.

De uit de eitjes komende larven van de meelmot voeden zich met allerlei levensmiddelen. De andere levens stadia tasten niets aan. De volwassen larven verlaten hun voedselbron om op zoek te gaan naar een verpoppingsplaats.
Materiaal en kwaliteitsverlies door aantasting van meel, meelproducten, cacao, chocolade, gedroogde, groenten, vruchten, noten en andere plantaardige producten. De meel dat door larven van de meelmot is samen gesponnen [spinsels] kan voor verstopping zorgen.

Last van meelmotten bel.

Tel. 075-6168101  0625024122 of mail contact