Franse veldwesp

De Franse veldwesp is van andere wespen te onderscheiden door het iets afgeplatte, slankere lichaam, meer oranje voelsprieten en een overwegend zwarte kleur met gele dwarsstrepen.

Mannetjes zijn van vrouwtjes te onderscheiden doordat ze gekromde uiteinden van de voelsprieten hebben en daarnaast hebben franse veldwespmannetjes groene ogen en de vrouwtjes zwarte ogen.

De Franse veldwesp wordt ongeveer 12 tot 18 millimeter lang en is het hele jaar te zien, de koningin overwintert op beschutte plaatsen in bomen maar ook wel in huizen.

Deze wesp maakt holen op beschutte plaatsen. Het nest heeft ten opzichte van de andere wespen soorten geen papieren omhulsing maar is open, waardoor de wespen goed te zien zijn.

De wesp jaagt voornamelijk op insecten en is niet geïnteresseerd in zoetigheid, waardoor ze zelden tot overlast voor de mensen is. Wel kan deze wesp steken maar doet dat alleen bij gevaar.

De nesten zijn te vinden op open plekken. Er zijn er nesten op de vreemste plaatsen aangetroffen. Van oorsprong komt deze wesp uit westelijk Europa.

Tel. 075-6168101   0648844762    0625024122 of mail contact