Bedwants

De bedwants leeft van bloed van onder andere de mens, en de plek in huis waar zich doorgaans de meeste bedwantsen zich bevinden, is namelijk in de slaapkamer in en rond het bed.                                                                                                         Bedwantsen hebben een steeksnuit waarmee hij door de huid prikt. Deze bestaat uit een buisje dat bloed zuigt en een tweede buisje dat verdovende en een anti stollende stof injecteert. Hierdoor voelt men de beet niet en stolt het bloed minder snel, wat de stroom op gang houdt tot de bedwants genoeg heeft.
De bedwants is, zodra hij volwassen is, een goede overlever die maanden zonder voedsel kan. Door het afgeplatte lichaam kunnen de smalste spleten worden betreden, zoals de vele plooien in het beddengoed. Uitgeademde CO2 en lichaamswarmte trekken deze dieren aan.

De bedwants kan in principe overal prikken, maar de benen lijken favoriet:  De steekwondjes hebben veel weg van muggenbulten; kleine, rode bultjes. De wondjes genezen over het algemeen snel; soms komen huidinfecties voor of worden de bultjes opengekrabd waardoor littekens ontstaan. In tegenstelling tot andere bloedzuigende insecten als sommige muggen en vlooien, kan de bedwants geen ziektes overbrengen.

Verspreiding Bij constatering van de bedwants geen beddengoed , kleding of div, uit de ruimte verplaatsen dit om besmetting te voorkomen. Het bestrijden van de bedwants is zeer moeilijk en wordt aangeraden te worden uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

Heeft u het vermoeden dat u last heeft van de bedwants.

Tel. 075-6168101   0648844762    0625024122 of mail contact