Tapijtkever >

De gewone tapijtkevers zijn 1,8 tot 3,2 mm lang. Ze zijn ovaalvormig tot cilindrisch van vorm en zijn vaak vrij dof zwart van kleur. Ook hebben ze 3 onscherpe brede dwars banden, lichtbruin wit van kleur. 

De larven zijn eivormig met een lichte beharing.

De gewone tapijtkever heeft een volledige gedaanteverwisseling. Het eistadium duurt 6 tot 35 dagen, afhankelijk van de temperatuur. De vrouwtjes leggen hun eieren in div. vogelnesten, en in nesten van andere dieren en in gedroogd aas, in wollen kleding en in wollen kleden. Gemiddeld 1 generatie per jaar maar in goede voedsel en temperatuur omstandigheden kan dat oplopen tot 3 generaties per jaar.

De larven leven uitsluitend van dierlijke producten. Volwassen gewone tapijtkevers zijn bloembezoekers en leven van stuifmeel en nectar. De kevers kunnen zeer goed vliegen. De kevers leven bij voorkeur in droge omgeving.

Het is alleen de larve van de gewone tapijtkever die voor schade kan zorgen. Grote schade kan ontstaan aan bouwvilt wollen producten,  en opgezette dieren. Heeft u last van de tapijtkever bel Ongediertebestrijding Zaanstad

Tel. 075-6168101     0625024122 of mail contact