Steekmuggen

Slapeloze nachten door het gezoem van steekmuggen. Steekmuggen zijn actief op tijden dat u graag wilt slapen,  nachts dus. De wijfjes worden aangetrokken door het transpiratievocht op uw huid en steken. klein beetje azijn op de steekplaats vermindert de pijn. de mannetjes steken niet maar leven van plantensappen. Het zijn de wijfjes die steken het bloed hebben ze nodig voor de voortplanting

Muggen zijn van het vroege voorjaar tot laat in de herfst de meest geziene ongedierte in uw huis. De larven van muggen ontwikkelen zich in ondiep en stilstaand water. Ze vermenigvuldigen zich razendsnel en zijn vooral in de zomer een ware plaag voor klein en groot. De bevruchte wijfjes overwinteren in kelders en op andere beschutte plaatsen.

Op alle plaatsen waar water langer dan een week blijft staan, kunnen muggen zich ontwikkelen. Maak dus deze plekken droog, denk aan emmers, bloembakken, goten maar inspecteer ook de kruipruimte onder het huis op lekkages en plassen. Ramen en deuren voorzien van horren. Overdag kamers flink ventileren.

Tel. 075-6168101     0625024122 of mail contact