droge woelrat

De droge woelrat is grijsbruin tot bruin van kleur. De droge woelrat heeft een plompe bouw, een stompe snuit en de ogen en oren zijn gedeeltelijk verborgen. Een pasgeboren droge woelrat is kaal en blind. Een volwassen droge woelrat is 130 tot 180 mm lang. De staart van de droge woelrat is kort behaard en 80 tot 130 mm lang.

Een droge woelrat werpt gemiddeld 3 keer per jaar. De draagtijd duurt gemiddeld 20 dagen. Een nest bestaat tussen de 3 tot 7 jongen, het zogen daarvan duurt 2 weken. Droge woelratten worden niet ouder dan 2 jaar.

De droge woelrat is een uitstekende graver, de grond wordt met de voortanden van de woelrat los geknaagd. De droge woelrat heeft een hekel aan zwemmen. Door de droge woelrat wordt vooral aan ondergrondse planten geknaagd. Ook de wortels van jonge vruchtbomen ontkomen niet aan de knagerij van de droge woelrat. Deze woelrat heeft een uitsluitend ondergronds bestaan. Het gangenstelsel kan uitgebreid zijn tot wel 200 meter, planten en wortels die het gangenstelsel indringen, worden weg geknaagd.

De droge woelrat kan schade aan richten aan vooral jongen vruchtbomen . Ook pen gewassen zoals winterwortels en witlof kunnen te lijden hebben van de droge woelrat.

Tel. 075-6168101   0648844762    0625024122 of mail contact