De oosterse kakkerlak is blauwzwart van kleur en word ook wel bakkerstor genoemd, ze zijn 2.1 tot 2.8 cm lang. Dit is exclusief de antennen. De vrouwtjes hebben kleine vleugels, terwijl mannetjes grotere vleugels hebben.
Het leven van een oosterse kakkerlak duurt gemiddeld 2 tot 9 maanden. De vrouwtjes zetten in deze periode hun ei pakketjes af. Uit deze ei pakketjes komen weer kleine kakkerlakken. kakkerlakken hebben een uitwendig skelet. De ontwikkeling van ei tot volwassenheid duurt bij 25 graden Celsius gemiddeld 15 maanden. De temperatuur bepaalt de snelheid van ontwikkeling.
De oosterse kakkerlak is lichtschuw, een alleseten maar heeft een voorkeur voor zoet en zetmeel. Oosterse kakkerlakken kunnen wel 2 tot 4 weken leven zonder voedsel. Een optimale temperatuur voor oosterse kakkerlakken is doorgaans ca. 25 graden C. . Oosterse kakkerlakken bevinden zich vooral op vochtige, donkere plaatsen in keukens, kruipruimtes en kelders.
De schade door oosterse kakkerlakken in woningen kan aanzienlijk zijn. De kakkerlakken laten in ieder geval over waar ze zitten hun uitwerpselen achter. Hierdoor bevuilen ze niet alleen voedsel het zijn ook ziekte verspreiders. Een paar voorbeelden van voorkomende ziekten door kakkerlakken zijn: Salmonella, ziekte van Weil, paratyfus en nog vele anderen. Naast bovengenoemde schade laten kakkerlakken ook nog eens een onaangename geur achter door de uitscheiding via de rugklier.
Na een grondige inspectie en inventarisatie in het object kan een bestrijdingsplan worden opgezet. In tegenstelling tot wat er vroeger gedaan werd, namelijk het “nat bestrijden”, gebruiken wij tegenwoordig een gel die voorzien is van een grote aantrekkingskracht voor kakkerlakken. Hierdoor hoeven bedrijven hun productie niet te stoppen en kan het personeel gewoon hun werk voortzetten. Bewoners kunnen gewoon in hun woning blijven terwijl de gel wordt uitgezet door onze deskundige. Heeft u last van kakkerlakken.
Tel. 075-6168101 0625024122 of mail contact