Volwassen dier lichtbruin te herkennen aan 2 zwarte lengtestrepen op borstschild, 1 tot 1,5 cm lang excl. antennen. Vliegt alleen bij zeer hoge temperatuur.
Nimf donkerder van kleur, geen vleugels, vervellen tijdens groei 4 tot 8 maal.
Ei pakket 0.8 x 0.3 x 0.2 cm groot; bevat gemiddeld 30 eitjes.
Eistadium 12 tot 6 weken, per wijfje gemiddeld 7 ei pakketjes.
Larve stadium duurt 6 weken, bij lage temperatuur tot ca. 0.5 jaar.
Duur van ei tot volwassen dier ca. 12 maand bij 30 graden C.
Maximum leeftijd volwassen dier ca. 6 maanden, in laboratorium tot ca. 1 jaar.
De Duitse kakkerlak is lichtschuw en een alleseter (vochtige en verse voedingswaren).
Kunnen gemiddeld 3 weken zonder voedsel.
Leeft op donkere, warme, wat vochtige plaatsen, in huis vaak in de keuken en achter de koelkast optimale temperatuur is 30 graden C. – Voorkeurstemperatuur 25 graden C tot 32 graden C.
– Bevuilen voedsel, verslepen smetstoffen.
– Zijn dragers van bacteriën en mijten.
– Verspreiden een onaangename geur door uitscheiding via de rugklier.
Afdichting naden en kieren na behandeling. Zorgvuldige hygiëne in acht nemen.
Na een grondige inspectie en inventarisatie in het object kan een bestrijdingsplan worden opgezet. In tegenstelling tot wat er vroeger gedaan werd, namelijk het “nat bestrijden”, gebruiken wij tegenwoordig een gel die voorzien is van een grote aantrekkingskracht voor kakkerlakken. Hierdoor hoeven bedrijven hun productie niet te stoppen en kan het personeel gewoon hun werk voortzetten. Bewoners kunnen gewoon in hun woning blijven terwijl de gel wordt uitgezet door onze deskundige. Heeft of denkt u last te hebben van kakkerlakken bel.
Tel. 075-6168101 0625024122 of mail contact